08 oktober 2010

appelen plukken bij fruitbedrijf Kestergat (integratie 3de kleuterklas - 1ste leerjaar)

Hallo Kikkervrienden,

Vandaag gingen we op bezoek samen met het eerste leerjaar bij het fruitbedrijf Kestergat. We gingen er kijken hoe de appelen groeien en mochten een tochtje maken op de huifkar door de boomgaard.

De kikkertjes leerden hoe ze een appel moesten plukken van de laagstam appelboom, keken naar de stam van de bomen waarrond een netje was gespannen zodat de dieren zoals konijnen, muizen,... niet aan de stammen zouden knagen, ontdekten een gaatje in de appel waar een wormpje zich had ingeboord, roken aan een speciale draad die in de bomen werd gehangen om de fruitmot op afstand te houden en natuurlijk mochten ze allemaal een appel plukken en proeven... en die appel was overheerlijk!! Kijk maar in het album...

Spijtig genoeg voelde pompom zich niet zo denderend deze morgen en had hij besloten om in zijn bedje te blijven, de kikkertjes beloofden wel om hem alles te vertellen.

Bedankt Kris van fruitbedrijf Kestergat dat we een bezoekje mochten brengen en samen met jou hopen we op een zonnetje dit weekend en de komende week zodat de appelen kunnen kleuren en rode wangetjes krijgen zodat de appelen door de plukkers kunnen geplukt worden.

Groetjes van juf Jessy

 

 

Commentaren

Super weeral! Zo kan ik toch nog zien hoe het was.
Prettig weekend!

Gepost door: Leen | 08 oktober 2010

De commentaren zijn gesloten.