18 oktober 2010

appelflappen maken (integratie 3de kleuterklas - 1ste leerjaar)

Beste kikkervrienden,

Appelflappen maken met de kikkertjes en de aapjes... een spannende activiteit Lachen waar we allemaal heel veel plezier aan beleefden. Wil je dit thuis ook eens uitproberen... hieronder volgen de ingrediënten en de instructies:

Appelflappen

  • 10 vellen bladerdeeg (te vinden in de diepvries afdeling van Delhaise,...)
  • 4 appels
  • 1 soeplepel suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • doosje rozijntjes

Haal de beschermlaagjes van de vellen bladerdeeg en leg ze open. Snijd de appels in kleine stukjes. Voeg de rozijnen, de suiker en de kaneel toe, goed mengen. Leg het mengsel in het midden van een vel bladerdeeg, maak de zijkanten nat met water en vouw dit dicht in een driehoekje. Bak de appelflappen 20/25 min in een voorverwarmde oven van 180°C

Smakelijk!!

Veel bakplezier van pompom en juf Jessy

De commentaren zijn gesloten.