21 oktober 2010

waarneming van bomen

Beste kikkervrienden,

Eindelijk!!! was het dan zover... het was gestopt met regenen en het gras was niet te nat... dus kon onze waarneming van de bomen op de speelplaats doorgaan... MAAR toen kwam een voorstel van één van de kikkertjes: 'JUF, IN HET PARK ZIJN TOCH MEER BOMEN... KUNNEN WE DAAR NIET GAAN KIJKEN?'

Dus... even toestemming vragen bij de directie en... we gingen op weg naar de bomen in het park. Wat was het er prachtig en rook het er lekker. We keken naar dunne, dikke, kleine en grote bomen... bomen met een dikke kruin, een kale kruin,... ook was er juist een boom afgezaagd en konden we de ringen tellen. Als we naar bomen keken, dan vielen natuurlijk ook de bladeren, de kastanjes, e.a. op... en aan de voet van de boom vonden we dikke wortels maar ook paddenstoelen,... We luisterden naar de vogeltjes die zich verstopten in het bladerenhoofd van de boom. De kikkertjes keken hun ogen uit en genoten.

In de klas aangekomen gingen we het gevonden materiaal sorteren en vertelden de kikkertjes hun verhaal aan Pompom... de mondjes stonden niet stil :)

Veel kijkplezier

Groetjes van Pompom en juf Jessy

De commentaren zijn gesloten.