29 oktober 2010

pompoenspinnensoep maken

Beste kikkervrienden,

Als afsluiter van onze heksenweek maakten de kikkertjes pompoenspinnensoep. Ze haalden zelf de pitjes uit de pompoen, sneden hem in stukjes, maakten spinnetjes...

Wat was het lekker...

Groetjes van Pompom en juf Jessy

27 oktober 2010

grootouderfeest

Hallo kikkervrienden,

De kikkertjes en de grootouders hadden er lang naar uitgekeken... en eindelijk was het dan zover. Op 27 oktober om 9u werden de grootouders ontvangen door onze kapoenen. In de grote refter mocht iedereen een plekje zoeken... grootouder en kleinkind gezellig samen aan tafel, aansluiten aan het ontbijtbuffet en genieten met een koffiekoek... wat een prachtige beelden... aan de kapoentjes waarvan de grootouder niet kon komen werd natuurlijk ook gedacht... ook zij zaten gezellig samen aan een tafel.

Na de speeltijd mochten oma en opa mee in het klasje spelen... sommige grootouders lazen voor uit de boekjes... andere grootouders speelden mee in de hoekjes...

Wat was het een gezellige dag.

Groetjes van Pompom en juf Jessy

26 oktober 2010

KTA kinderverzorging op bezoek

Beste kikkervrienden,

Af en toe komen de meisjes van de afdeling kinderverzorging van het KTA op bezoek om activiteiten te doen met onze kikkertjes. Deze keer werkten ze rond Halloween en maakten ze onderandere decoratie voor het grootoudersfeest.

Kijk maar mee...

Groetjes van Pompom en juf Jessy

Hennie de heks en de wonderlijke pompoen

Beste kikkervrienden,

Deze week kwam Hennie de heks op bezoek. Ze was op zoek naar pompoenen want dat eet ze supergraag. De kikkertjes vertelden dat ze twee pompoenen hadden gekocht op de markt en dat ze misschien daar eens moest gaan kijken.

En dat deed ze ook... ze stuurde een boekje op om haar verhaal te vertellen over haar wonderlijke pompoen.

Daarna mochten de kikkertjes heksje spelen in de klas... en wat moesten we opletten voor de rondvliegende toverspreuken ;)

Kijk maar mee in het album.

Heksengroetjes van Pompom en juf Jessy

verjaardag Siebe

Beste kikkervrienden,

Afgelopen maandag vierden we de verjaardag van Siebe. Hij mocht vijf kaarsjes uitblazen en bracht superlekkere appelcake mee.

Gelukkige verjaardag Siebe van Pompom en juf Jessy

21 oktober 2010

waarneming van bomen

Beste kikkervrienden,

Eindelijk!!! was het dan zover... het was gestopt met regenen en het gras was niet te nat... dus kon onze waarneming van de bomen op de speelplaats doorgaan... MAAR toen kwam een voorstel van één van de kikkertjes: 'JUF, IN HET PARK ZIJN TOCH MEER BOMEN... KUNNEN WE DAAR NIET GAAN KIJKEN?'

Dus... even toestemming vragen bij de directie en... we gingen op weg naar de bomen in het park. Wat was het er prachtig en rook het er lekker. We keken naar dunne, dikke, kleine en grote bomen... bomen met een dikke kruin, een kale kruin,... ook was er juist een boom afgezaagd en konden we de ringen tellen. Als we naar bomen keken, dan vielen natuurlijk ook de bladeren, de kastanjes, e.a. op... en aan de voet van de boom vonden we dikke wortels maar ook paddenstoelen,... We luisterden naar de vogeltjes die zich verstopten in het bladerenhoofd van de boom. De kikkertjes keken hun ogen uit en genoten.

In de klas aangekomen gingen we het gevonden materiaal sorteren en vertelden de kikkertjes hun verhaal aan Pompom... de mondjes stonden niet stil :)

Veel kijkplezier

Groetjes van Pompom en juf Jessy

18 oktober 2010

appelflappen maken (integratie 3de kleuterklas - 1ste leerjaar)

Beste kikkervrienden,

Appelflappen maken met de kikkertjes en de aapjes... een spannende activiteit Lachen waar we allemaal heel veel plezier aan beleefden. Wil je dit thuis ook eens uitproberen... hieronder volgen de ingrediënten en de instructies:

Appelflappen

  • 10 vellen bladerdeeg (te vinden in de diepvries afdeling van Delhaise,...)
  • 4 appels
  • 1 soeplepel suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • doosje rozijntjes

Haal de beschermlaagjes van de vellen bladerdeeg en leg ze open. Snijd de appels in kleine stukjes. Voeg de rozijnen, de suiker en de kaneel toe, goed mengen. Leg het mengsel in het midden van een vel bladerdeeg, maak de zijkanten nat met water en vouw dit dicht in een driehoekje. Bak de appelflappen 20/25 min in een voorverwarmde oven van 180°C

Smakelijk!!

Veel bakplezier van pompom en juf Jessy