22 februari 2011

De brandweermannen op bezoek

Hallo kikkervrienden,

De kikkertjes hadden er al een tijdje naar uitgekeken maar door de vele interventies hadden de brandweermannen het heel druk. Vandaag hadden brandweermannen Jan en Andre een momentje gevonden voor onze kapoenen.

00 pompom is brandweerman.jpgNa het maken van enkele afspraken in de klas,  gingen we een kijkje nemen naar de pompwagen. Jan en Andre lieten de benodigdheden en attributen zien die ze nodig hebben om mensen in nood te helpen. Pompom en Henri, een vriendje van onze klas, mochten zelf even achter het stuur kruipen en met wat hulp van Andre lieten ze de sirene gaan. Het brandweerpak werd besproken waarbij Jan onze kapoenen enkele tips gaf om je snel aan te kleden. Ook konden onze kikkertjes ervaren hoe het voelt om met een echte brandweerslang te spuiten.  Ze leerden ook het Europees noodnummer 112 dat je moet bellen bij brand, ongeval of andere noodsituaties... Na nog een verhaaltje over Billie en de aansteker kregen de brandweermannen een dikke knuffel van onze kapoenen.

Volgens de vingertjes die in de lucht gingen bij de vraag "Wie wil later brandweerman/vrouw worden?" is opvolging verzekerd. In het album vinden jullie leuke foto's van jullie toekomstige brandweermannen/vrouwen. Veel kijkplezier.

Spetterende groetjes van Pompom en juf Jessy

en aan de brandweermannen, Jan en Andre, heel erg bedankt voor deze bijzonder leuke en leerrijke ervaring!!

Wil jullie kikkertje nog meer avonturen met de brandweermannen beleven, dan kunnen jullie op 11 september 2011 een bezoekje brengen aan de nieuwe brandweerkazerne, Roggemanskaai, 1501 Buizingen.

Commentaren

Het was duidelijk heel leuk! Lilou heeft er veel over verteld. Het nummer 112 zal ze niet vlug vergeten :-)

Gepost door: Brenda | 23 februari 2011

De commentaren zijn gesloten.