21 maart 2011

voorleesmoment in de bib van Halle

Beste kikkervrienden,

Op 21 maart 2011 , eerste dag van de voorleesweek, gingen de kikkertjes naar de bibliotheek. Zij werden verrast door de biebmevrouwen met twee prachtige verhaaltjes. Het eerste verhaaltje was 'Raf' en het tweede 'de wiebelbillenboogie'.

De kikkertjes luisteren aandacht en hadden veel plezier. Ze kregen een postkaartje met een tekening van Raf, deze kaart mochten ze meenemen naar huis en later met mama/papa posten in een brievenbus die jullie op de jeugdafdeling vinden. Na het verhaaltje van 'de wiebelbillenboogie mochten de kikkertjes ook eens wiebelen met hun billen. Filmpje en korte inhoud over de boekjes vinden jullie na de foto's.

De kikkertjes vonden het superleuk en wouden meer naar de bibliotheek komen. Dus maakten we een afspraakje na de paasvakantie om boekjes te lenen. Deze boekjes zullen in de klas blijven een maandelijks worden terug gebracht naar de bib.

Wiebelende groetjes van Pompom en juf Jessy

 P1100538.JPG

P1100539.JPG

P1100541.JPG

 

P1100543.JPG

P1100544.JPG

P1100545.JPG

Raf gaat over de lievelingknuffel van Benjamin. Benjamin raakt Raf kwijt en hij is ontroostbaar. Gelukkig blijkt dat Raf Benjamin niet vergeten is. Iemand heeft hem gevonden en mee naar Afrika genomen. Raf stuurt kaarten naar huis over zijn avonturen - zo kan Benjamin met hem mee leven en zijn verdriet vergeten. Ondertussen verandert Raf door alles wat hij meemaakt: hij wordt bruin van de zon, de roze vogels maken zijn neus grijs en de apen rekken zijn nek een beetje op. Dan gebeurt er plotseling iets anders: Raf wordt gevonden en door twee aardige dames met de post teruggestuurd naar Benjamin. Benjamin kan niet wachten. En opeens wordt er aan de deur gebeld...

De wiebelbillenboogie is een leuk verhaaltje papa olifant en zijn twee kapoenolifantjes. Als mama-olifant even weg moet, voor haar werk ofzo... zorgt papa voor de kinderen zoals alleen papa dat kan. Binnen de kortste keren wordt het een vrolijke bende. Alles kan en alles mag. Na een dagje ravotten en leuke dingen doen moeten de olifantjes in bad. Om het plezant te houden leert papa ze de wiebelbillenboogie.

Commentaren

Wij vonden het héél fijn dat jullie gekomen zijn!

Tot binnenkort in de bib!

Lotte
Bibliotheek Halle

Gepost door: Lotte | 23 maart 2011

De commentaren zijn gesloten.