08 april 2011

bezoek aan de boerderij (foto's)

00 pompom in een ei.jpg

Beste kikkervrienden,

Vandaag gingen we op uitstap naar boerderij Ter Waerde op de Geraardsbergsestraat te Herne. Toen we aankwamen kregen we warm welkom van boer Luc, waarna hij ons begeleide naar de stallen. De koeien hadden nog niet gegeten en we mochten daarbij helpen. Juf Mieke was daar ook en gaf ons wat uitleg over wat koeien aten, hoe de melk in de fles komt,... ook mochten we op Birgit de koe zitten.

Daarna een gezellig tien-uurtje op de strobalen en dan weer aan het werk. Onze kennis die we vergaard hadden de afgelopen week over het krijgen van babytjes kwam ons goed van pas, want er was een koe die op bevallen stond en één die juist een kalfje had gekregen. We gingen een kijkje nemen. Boer Luc demonstreerde ons hoe een kalfje geboren wordt aan de hand van 'kalfje Giovanni. De kalfjes hadden honger en onze kapoenen mochten meehelpen bij het maken van 'kalfjespap'. Lilou en Lotte mochten ondertussen een vroeggeboren kalfje de fles geven.

Dankzij het goede weer konden we 's middags weer buiten picknicken en daarna reden we achterop in de kar met de traktor door de weiden en straten van Herne. Bij aankomst op de boerderij had paashaas Mieke paaseitjes verstopt en konden onze kikkertjes gretig op zoek. Wat hadden ze plezier.

Geniet maar van de fotoreportages. Wegens het grote aantal foto's is dit ook in een filmpje gegoten. Indien jullie toch enkele foto's van jullie kapoen willen, kunnen jullie je mailadres achter laten bij de commentaren en stuur ik jullie zo snel mogelijk de foto's door van jullie kapoen.

Bedankt boer Luc en paashaas Mieke voor het warme onthaal, de goede zorgen en de leerrijke ervaringen!!

Groetjes van Pompom en juf Jessy

De commentaren zijn gesloten.