29 augustus 2011

1 kind = 1 euro voor 12-12

een kind_een euro.jpg

Beste kikkervrienden,

 
Op 1 september gaat uw kind wellicht, samen met ongeveer één miljoen kinderen, terug naar school. In de Hoorn van Afrika krijgen enkele honderdduizenden kinderen dit jaar die kans niet. De regio wordt immers geteisterd door een helse droogte, waardoor honderdduizenden mensen op de vlucht zijn. Bijna 13 miljoen mensen moeten vandaag het hoofd bieden aan extreme schaarste en hongersnood.
 
Indien elke ouder zijn kind op de eerste schooldag één euro zou meegeven, dan kunnen we samen op één dag één miljoen euro inzamelen tegen de hongersnood in de Hoorn van Afrika. Het consortium 12-12 roept daarom alle ouders op om mee te doen aan de 'één kind, één euro'-actie op 1 september.
 
Basisschool De Leerboom, Middenschool en Atheneum slaan de handen in elkaar om hieraan mee te werken en op 1 september geld in te zamelen voor de actie 12-12. We vragen aan de kinderen om één euro (en voor wie wil iets meer) mee naar school te brengen op 1 september. Ons streefdoel is 1280, dit is het aantal kleuters en leerlingen van onze campus.
 
Meer info over de 'één kind, één euro actie' kan je vinden op http://www.1212.be/nl/stophonger/eenkindeeneuro
 
Groetjes van Pompom en juf Jessy

eenkind_afrika_nl_small.jpg

De commentaren zijn gesloten.