23 januari 2012

ik pen: thema 3: de lussenkampioen

Hallo kikkervrienden,

Deze week beleven de kikkertjes avonturen met de koning, de koningin en het varkentje bij de schrijfmethode van 'Ik pen voor kleuters'. Aan de hand van een verhaal leren ze de koning schrijven.

thema 3: De lussenclub van de koning...

Elk jaar hielden de koning en koningin een dansfeest voor alle koningen en koninginnen. De koningin had een heel mooi zijden jurk gekocht, maar had geen tijd om die te versieren. De koning wou de koningin verrassen en tekende er met zijn gouden potlood lussen op. De koningin vond de lussen prachtig en op het feest vonden alle koninginen het zo mooi dat ze er ook allemaal een wilde hebben. Daarom begon de koning de 'Lussenclub voor Koningen' waar ze elke woensdagnamiddag in het paleis lussen leerden tekenen. Deze week maken de kikkertjes kennis met het schrijfpatroon 'de lus' en leren ze omgaan met ruimtelijke begrippen. Maken ze kennis met het schrijven en oefenen ze de vingermotoriek.

De avonturen van de koning, de koningin en haar varkentje kunnen jullie hieronder volgen op onze blog :) en bij deze wil ik jullie ook melden dat al onze kikkertjes zijn toegetreden tot 'de lussenclub van de Koningen' en al echte lussen tekenen als echte koningen!!!

Koninklijke groetjes van pompom en juf Jessy

Sorry voor de slechte beeldkwaliteit, binnenkort is dit probleem hopelijk opgelost :)

De kikkertjes beleven 'de lus' eerst in grove motoriek aan hand van het liedje, daarna gaan we over tot het platte vlak en kunnen ze hun lusje oefenen op een groot blad. Als dit goed is ingeslepen dan gaan we steeds wat kleiner werken tot we lusjes kunnen maken in ons schrijfboekje.

Foto-0079.jpg

Foto-0081.jpg

Foto-0083.jpg

eerst wordt onze koningin geschilderd en daarna worden de gouden lussen vastgekleefd aan haar jurk.

Foto-0084.jpg

Foto-0085.jpg

Foto-0086.jpg

 

 

De commentaren zijn gesloten.