22 april 2012

ik pen: thema 5: de koninklijke varkens

Hallo kikkervrienden,

Tijdens het wandelen naar de vijver en de sloot, als voorbereiding op een uitstapje voor volgende week, kwam Pompom de koning tegen. Hij was op stap met zijn tien koninklijke varkens die allemaal een dubbele krul in hun staart hadden.

Vrijdagmorgen kwam de koning naar onze klas om te vertellen hoe die koninklijke varkens aan hun dubbele krul kwamen. Hij vertelde dat hij een boer was tegengekomen die ook met zijn varkens op stap was en tijdens hun babbeltje liepen alle varkens door elkaar.Er was een probleem om de varkens te herkennen, dus verdeelden de boer en de koning de varkens. 's Nachts kon de koning niet slapen en kwam op het idee dat zijn varkens een bijzonder staartje moesten hebben. De ministers kwamen samen om een nieuw staartje te bedenken... ze dachten aan een puntstaartje, vlechtstaartje, staartjes met belletjes... uiteindelijk kwam de koning op het idee om zijn varkens een dubbele krul te geven. De koninklijke varkens gingen naar de kapper en kregen allemaal een dubbele krul.

Tijdens dit vijfde thema komt niet alleen het aanleren van de dubbele krul aan bod, maar leren de kikkertjes ook gelijktijdig bewegen van armen en benen in combinatie met zang.

Dus, komt je ooit een varken tegen met zo'n dubbele krul, buig dan maar even heel beleefd, want dan is het absoluut een koninklijk varken. In onderstaand filmpje toont Romane ons hoe je best een koninklijke buiging maakt :)

Groetjes van Pompom en juf Jessy

DSCN1569.JPG

De commentaren zijn gesloten.