14 oktober 2010

pompom tussen de appeltjes

verjaardag Nathalia

Dag kikkervriendjes,

Vandaag vierden we de verjaardag van Nathalia, ze mocht 5 kaarsjes uitblazen. Proficiat :)

Groetjes van pompom en juf Jessy

13 oktober 2010

grootouderfeest

Beste 'kikker'grootouders

Graag hadden de kikkertjes jullie willen uitnodigen op

woensdag 27 oktober 2010

op ons 

'grootouderfeest'

grootoudersfeest 2.jpg

 

de hoofdluis is weer in kleuterland

luizen.jpgBeste mama's en papa's,

Die vervelende kleine beestjes die hevige jeuk op ons hoofd veroorzaken, nl. de hoofdluizen zijn weer in ons kleuterland. Daarom toch een link naar de onderstaande website voor eventuele vragen over deze 'kriebel'diertjes.

Welke info kan je daar vinden:

  • wat is een luis?
  • hoe krijg je luizen?
  • luizen opsporen
  • luizen behandelen
  • luizen voorkomen
  • aandachtspunten

Groetjes van juf Jessy

Luizenfolder.pdf

http://www.zorg-en-gezondheid.be/luizen/

08 oktober 2010

appelen plukken bij fruitbedrijf Kestergat (integratie 3de kleuterklas - 1ste leerjaar)

Hallo Kikkervrienden,

Vandaag gingen we op bezoek samen met het eerste leerjaar bij het fruitbedrijf Kestergat. We gingen er kijken hoe de appelen groeien en mochten een tochtje maken op de huifkar door de boomgaard.

De kikkertjes leerden hoe ze een appel moesten plukken van de laagstam appelboom, keken naar de stam van de bomen waarrond een netje was gespannen zodat de dieren zoals konijnen, muizen,... niet aan de stammen zouden knagen, ontdekten een gaatje in de appel waar een wormpje zich had ingeboord, roken aan een speciale draad die in de bomen werd gehangen om de fruitmot op afstand te houden en natuurlijk mochten ze allemaal een appel plukken en proeven... en die appel was overheerlijk!! Kijk maar in het album...

Spijtig genoeg voelde pompom zich niet zo denderend deze morgen en had hij besloten om in zijn bedje te blijven, de kikkertjes beloofden wel om hem alles te vertellen.

Bedankt Kris van fruitbedrijf Kestergat dat we een bezoekje mochten brengen en samen met jou hopen we op een zonnetje dit weekend en de komende week zodat de appelen kunnen kleuren en rode wangetjes krijgen zodat de appelen door de plukkers kunnen geplukt worden.

Groetjes van juf Jessy

 

 

05 oktober 2010

een nieuw kikkertje

Beste kikkervriendjes,

Deze week mogen we een nieuw kikkertje verwelkomen in het kikkerkasteel, zijn naam is Lin Sheng Wu.

Welkom in ons kikkerkasteel :)

Groetjes van Pompom, de kikkertjes en juf Jessy

de paddenstoel van pompom

Hallo Kikkervriendjes,

Deze morgen, toen de kikkertjes in de klas kwamen, zat pompom al in de kring. In het midden van de tafel stond een grote paddenstoel, geen rode met witte stippen maar een bruine paddenstoel. Onze kapoenen waren nieuwsgierig... ze bekeken de paddenstoel heel aandachtig en vertelden over de hoed, de steel, de ring, de sporen (staafjes of buisjes) de wortels... daarna nam pompom nog enkele doosjes die hij in de winkel had gekocht waarin witte champignons en een mix van bospaddenstoelen zaten... deze bekeken we ook heel goed... sommige kikkertjes kwamen tot de conclusie dat de paddenstoelen veel kleiner waren en dat ze niet zo lekker roken, maar niet zo erg als de stinkzwam ;) Wel zijn er enkelen benieuwd hoe die bospaddenstoelen smaken... en daar zullen ze snel achter komen want we gaan morgen 'toast paddenstoel' eten. Na de waarneming gingen we aan het werk... een contractwerkje over de paddenstoel, een paddenstoel boetseren, paddenstoelen maken met de houten blokken, paddenstoelen tekenen op het bord...

Pompom vond het ook wel heel belangrijk om onze kapoenen duidelijk te maken dat niet alle paddenstoelen eetbaar zijn en dat wanneer ze een paddenstoel vinden, ze die niet mogen plukken... omdat hij misschien giftig kan zijn!!!

Groetjes van Pompom en juf Jessy