30 november 2010

voorbereidingen op de komst van Sinterklaas

Beste kikkervrienden,

Na de pret in de eerste sneeuw, gingen we de komst van Sinterklaas voorbereiden. In de winkel verkochten de kikkertjes allerlei speelgoed aan de kikkerpieten. Deze gingen op hun beurt heel hard aan het werk, ze verzorgden het paard van de Sint, pakten de cadeautjes in om uit te delen aan de kinderen. Andere kikkertjes schilderen Sint en Piet, vertelden verhalen aan het bord, speelden met de poppenkastpoppen,...

Groetjes van Sintpompom en juf Jessy

winterpret

Beste kikkervrienden,

Vandaag konden onze kikkertjes en andere vriendjes genieten van de eerste sneeuw en wat genoten ze...

Winterse groetjes van Pompom en juf Jessy

24 november 2010

verkeerswandeling

Beste kikkervrienden,

Op 22 november begonnen we ons thema met een verkeerswandeling. Achteraf konden we onze ervaringen vertellen in een kringgesprek, knutselden we verkeerslichten, speelden we met de auto's op het stratenplan ... Geniet mee in het album van ons verkeersavontuur.

Groetjes van Pompom en juf Jessy.

22 november 2010

Bedankt

 

Beste kikkervrienden,

Bedankt

vanwege GO De Leerboom en vriendenkring Symba!!

Dankzij jullie was onze haantjeskermis een groot succes!!

m_kip-2.gif m_kip-2.gif m_kip-2.gif

20 november 2010

verjaardag Abdellah en Fatiha

Beste kikkervrienden,

Op donderdag vierden we de verjaardag van Abdellah en Fatiha. Ze mochten beiden 6 kaarsjes uitblazen.

Bedankt voor de leuke klascadeautjes waaraan de kikkertjes al heel veel plezier beleefd hebben.

Gelukkige verjaardag van Pompom, juf Elke en juf Jessy

16 november 2010

brandweerkikkertjes

Hallo kikkervrienden

Natuurlijk laten we de activiteiten rond het thema 'de brandweer' niet in 'het water vallen' door deze onvoorziene omstandigheden. De kikkertjes haddenhier veel over te vertellen en sommigen onder hen zijn zelf ramptoeristje gaan spelen of ervaarden zelf ook wat waterproblemen. Zij hadden dan ook de brandweermannen aan het werk gezien en konden heel wat vertellen over de interventies. Ook de nieuwsberichten waar ze naar luisterden waren dan ook een goede informatiebron voor de kikkertjes om hun vragen beantwoord te krijgen.

Na een bespreking over de brandweerman aan de hand van het boek 'De brandweer' mochten ze zich verkleden als een brandweerman. In de hoekjes konden en kunnen de kikkertjes nog steeds ervaringen opdoen, kijken naar informatieve boekjes, met de brandweerwagen rondrijden, in de brandweerkazene wachten op een brand,...

Kijk maar mee

Groetjes van Pompom, juf Elke en juf Jessy

 

Bezoek van de brandweer valt in het water

Beste kikkervrienden,

Zoals jullie waarschijnlijk al vernomen hebben van jullie kikkertje mochten we juf Elke verwelkomen in de klas. Als aanvang van het thema en als verrassing hadden we een bezoek van de brandweerwagen geregeld, maar wegens de vele interventies door de overstromingen is dit niet kunnen doorgaan. Na de drukke momenten tijdens dit noodweer mochten de brandweermannen zelf ook hun kazerne leegpompen, dus verstonden de kikkertjes heel goed waarom het bezoekje niet kon doorgaan.

Langs deze weg zouden de kikkertjes toch de brandweermannen, de politie en al de andere hulpdiensten willen bedanken en ze verder willen aanmoedigen voor alle hulp die ze bieden tijdens deze en nog vele andere interventies.

Groetjes van Pompom, juf Elke en juf Jessy

73784_1719697994639_1303965461_31960048_3546742_n.jpg

75676_502072236214_656166214_7806536_3100772_n.jpg

DSC_1260_JPG_h170_JPG_280.jpg

DSC_1258_JPG_h170_JPG_280.jpg