06 juni 2011

werken aan ons vaderdagcadeautje

Beste kikkervrienden,

Hier al enkele kiekjes van onze kikkertjes die ijverig aan het werk zijn met hun cadeautje voor vaderdag!

Groetjes van Pompom en juf Jessy

P1120101.JPG

P1120102.JPG

P1120103.JPG

P1120104.JPG

P1120105.JPG

P1120106.JPG

verjaardag Emily

Beste kikkervrienden,

Vandaag vierden we de verjaardag van Emily. Ze mocht 6 kaarsjes uitblazen. Deze keer geen gewone kaarsjes, maar kaarsjes op een trein.

Gelukkige verjaardag van Pompom en juf Jessy

DSCN6189.JPG

DSCN6191.JPG

DSCN6192.JPG

DSCN6195.JPG

DSCN6196.JPG

DSCN6197.JPG

DSCN6198.JPG

 

Op zoek naar gezoem met Pompom en Ko

Beste kikkervrienden,

Vorige week en nog tot woensdag zijn de kikkertjes in de klas aan het werk rond vaderdag. De cadeautjes worden gemaakt, het versje wordt aangeleerd, iedereen vertelt heel uitvoering over wat ze graag doen met papa... Daartussen vieren we de verjaardagen van Emily, Eliphileth en Mohamed.

Vanaf woensdag gaan Pompom en Ko enkele keren op bezoek in het eerste leerjaar. Aan de hand van twee verhalen: 'op zoek naar gezoem' en 'Oem! Oem!' worden de kleuters door Pompom (Schatkist) en Ko (Ik & Ko) meegenomen naar het eerste leerjaar. Daar houdt het bijtje Zoem (Veilig leren lezen) hen uit de slaap door zijn gezoem. Pompom en Ko lenen de z van Zoem, zodat het gezoem stopt en Pompom en Ko weer kunnen slapen. Als Zoem de volgende dag zijn letter gaat zoeken, leidt dat natuurlijk tot vele grappige situaties. De kleuters leren op die manier spelenderwijs woorden met de letter z maken.

Natuurlijk beleven we deze laatste weken nog allerlei andere avonturen met Pompom en zijn vriendje Ko. Het spreekt voor zich dat we nog enkele bezoekjes zullen brengen aan het eerste leerjaar maar stilaan brengen we ook alles in gereedheid voor 'de derde kleuterklas viering'.

Vriendelijke groetjes van Pompom en juf Jessy

pompom en ko.jpg

In onderstaande link vinden jullie het verhaaltje OP ZOEK NAAR GEZOEM

http://www.uitgeverijzwijsen.be/img/methods/opbezoek/pf/z...

Vorige 1 2 3 4