31 januari 2012

Pompom is verliefd op...

Beste kikkervrienden,

Zoals beloofd had Pompom deze morgen zijn moed samengenomen en in de klas verteld dat hij verliefd was op juf Kelly. Er is wel een groot probleem... hij durft het haar niet te vertellen... 'Geen probleem' zeiden enkele kikkertjes 'we zullen je helpen'... en zo ging het ook.

Samen schreven we een briefje in naam van Pompom naar juf Kelly, maar hij durfde het ook niet afgeven aan haar dus schoof hij het onder haar deur :)

Juf Kelly was helemaal in de wolken en vond Pompom ook zo lief... dat ze hem vlug nog een knuffel en een kus is komen geven.

Groetjes van Pompom en juf Jessy

Foto-0086.jpg

Foto-0087.jpg

Foto-0089.jpg

Foto-0090.jpg

verjaardag nerea

Beste kikkervrienden,

Vorige week was het de verjaardag van Nerea, maar omdat ze een beetje ziekjes was mocht ze vandaag 6 kaarsjes uitblazen op haar lekkere chocladetaart!!

Gelukkige verjaardag Nerea!!

Drie dikke kussen van Pompom en juf Jessy

Foto-0099.jpg

Foto-0100.jpg

Foto-0091.jpg

Foto-0093.jpg

Foto-0094.jpg

Foto-0095.jpg

Foto-0097.jpg

Foto-0098.jpg

30 januari 2012

filmpje: kikker is verliefd (frog and friends)

Wat is er aan de hand met Pompom?

Beste kikkervrienden,

Deze morgen zat Pompom in zijn bedje en er was vanalles aan de hand: hij voelde zich soms verdrietig en dan weer blij, hij had het dan weer warm en dan weer koud, en zijn hartje deed heel hard boem-boem, boem-boem,...

We wisten niet goed wat er aan de hand was... gelukkig was dokter Daan in de klas en hij schreef vooral heel veel rust voor.

Na de speeltijd werd al heel veel duidelijk dankzij het verhaal van 'Kikker is verliefd'... Kikker had dezelfde symptomen als Pompom en als snel bleek dat Kikker verliefd was op eend, maar Pompom is een beetje te verlegen om te vertellen op wie hij verliefd is... dus gaan onze kikkertjes Pompom morgenvroeg helpen :)

Groetjes van Pompom en juf Jessy.

Foto-0080.jpg

eventjes luisteren naar het hartje van Pompom

Foto-0079.jpg

Foto-0082.jpg

op het rugje ook :)

Foto-0084.jpg

de temperatuur meten

Foto-0083.jpg

oei, oei, dat is wel heel hoog!!!

23 januari 2012

ik pen: thema 3: de lussenkampioen

Hallo kikkervrienden,

Deze week beleven de kikkertjes avonturen met de koning, de koningin en het varkentje bij de schrijfmethode van 'Ik pen voor kleuters'. Aan de hand van een verhaal leren ze de koning schrijven.

thema 3: De lussenclub van de koning...

Elk jaar hielden de koning en koningin een dansfeest voor alle koningen en koninginnen. De koningin had een heel mooi zijden jurk gekocht, maar had geen tijd om die te versieren. De koning wou de koningin verrassen en tekende er met zijn gouden potlood lussen op. De koningin vond de lussen prachtig en op het feest vonden alle koninginen het zo mooi dat ze er ook allemaal een wilde hebben. Daarom begon de koning de 'Lussenclub voor Koningen' waar ze elke woensdagnamiddag in het paleis lussen leerden tekenen. Deze week maken de kikkertjes kennis met het schrijfpatroon 'de lus' en leren ze omgaan met ruimtelijke begrippen. Maken ze kennis met het schrijven en oefenen ze de vingermotoriek.

De avonturen van de koning, de koningin en haar varkentje kunnen jullie hieronder volgen op onze blog :) en bij deze wil ik jullie ook melden dat al onze kikkertjes zijn toegetreden tot 'de lussenclub van de Koningen' en al echte lussen tekenen als echte koningen!!!

Koninklijke groetjes van pompom en juf Jessy

Sorry voor de slechte beeldkwaliteit, binnenkort is dit probleem hopelijk opgelost :)

De kikkertjes beleven 'de lus' eerst in grove motoriek aan hand van het liedje, daarna gaan we over tot het platte vlak en kunnen ze hun lusje oefenen op een groot blad. Als dit goed is ingeslepen dan gaan we steeds wat kleiner werken tot we lusjes kunnen maken in ons schrijfboekje.

Foto-0079.jpg

Foto-0081.jpg

Foto-0083.jpg

eerst wordt onze koningin geschilderd en daarna worden de gouden lussen vastgekleefd aan haar jurk.

Foto-0084.jpg

Foto-0085.jpg

Foto-0086.jpg

 

 

19 januari 2012

kikker in de kou

Hallo kikkervrienden,

Eindelijk nog enkele fotootjes vanuit ons kikkerkasteel... vorige week was een wenweekje in de nieuwe klas, maar deze week gingen we echt goed aan de slag... contractwerk, stempelboekje, kikker knutselen aan de knutseltafel, puzzelen over kikker, versje van kikker leren, de letter 'k' herkennen...

Groetjes van Pompom en juf Jessy

 

Foto-0079.jpg

Foto-0080.jpg

 

Foto-0082.jpg

Foto-0083.jpg

Foto-0084.jpg

Foto-0085.jpg

Foto-0086.jpg

Foto-0088.jpg

Foto-0089.jpg

Foto-0090.jpg

10 januari 2012

Eerste bezoekje aan de bib van 2012 :)

Hallo kikkervrienden,

Vandaag gingen we voor de eerste keer van het nieuwe jaar op stap naar de bibliotheek van Halle... de kikkertjes keken er erg naar uit, want nu konden ze weer een nieuw boekje lenen in de nieuwe boekenbakken... en wat ging het kiezen gemakkelijk.

Groetjes van Pompom en juf Jessy

Foto-0079.jpg

Foto-0080.jpg

Foto-0081.jpg

Foto-0082.jpg

Foto-0083.jpg

Foto-0084.jpg

Foto-0085.jpg