30 juni 2012

tekeningen over het eerste leerjaar :)

DSCN2607.JPG

tekening van Daan

DSCN2633.JPG

tekening van nerea

DSCN2634.JPG

tekening van romane

voorkant van de tekening

DSCN2635.JPG

voorkant van de tekening, welkom in de klas :)

 

de 'z' van zoem

Hallo kikkervrienden,

het verhaal van zoem de bij uit het eerste leerjaar vinden de kikkertjes echt wel leuk. alle dagen en tijdens elk momentje komen ze met nieuwe woorden die beginnen met de letter 'z'... ook bedankt aan de mama's en papa's, oma's ... om alle woordjes thuis ook mooi op te schrijven... leuk om te horen dat daar ook nog 'z'woorden worden gezocht :)

Groetjes van Pompom en juf Jessy

DSCN2484.JPG

DSCN2485.JPG

DSCN2483.JPG

10 juni 2012

fijne vaderdag

Beste papa's

Langs deze weg willen we jullie allemaal

een toffe en gezellige vaderdag wensen.

Geniet van jullie dagje!!

groetjes van Pompom en juf Jessy

cadautjes vaderdag

Hallo kikkervrienden,

Jullie hebben er een tijdje moeten op wachten... maar nu zijn ze hier. De foto's van vaderdag. Jullie kapoenen waren druk in de weer om vandaag een leuk vaderdagcadeautje te kunnen afgeven. Papa's, geniet van jullie dag!

Groetjes van Pompom en juf Jessy

DSCN2138.JPG

DSCN2139.JPG

DSCN2140.JPG

DSCN2443.JPG

DSCN2444.JPG

DSCN2445.JPG

DSCN2446.JPG

DSCN2153.JPG

DSCN2152.JPG

DSCN2151.JPG

DSCN2482.JPG

07 juni 2012

klik-klakken in de boekenhoek

Beste kikkervrienden,

Tijdens het spelen in de hoekjes waren er enkele kikkertjes aan het klikklakken en toen viel het op dat daar toch al gelezen werd :) was dat leuk om zien!

Groetjes van Pompom en juf Jessy

verjaardag Noah

Beste kikkervrienden,

Vandaag mocht Noah 6 kaarsjes uitblazen! Proficiat!

Groetjes van Pompom en juf Jessy

DSCN2470.JPG

DSCN2471.JPG

DSCN2472.JPG

DSCN2476.JPG

DSCN2477.JPG

DSCN2478.JPG

Op bezoek naar het eerste leerjaar...

Beste kikkervrienden,

Binnen enkele maanden gaan onze kikkertjes naar het eerste leerjaar... en daarom kunnen ze al eens kennismaken met hun nieuwe klas en hun nieuwe juf, ook maken we ons klaar om afscheid te nemen van onze oude klas en onze 'oude' juf :)

Op 20 juni organiseren we een wendag. De oudste kleuters gaan tijdens deze wendag 'oefenen' in het eerste leerjaar, waardoor ze zich na de vakantie beter thuis voelen. Tijdens die wendag maken de kikkertjes kennis met de materialen uit het eerste leerjaar.  De voorbereiding op de wendag gebeurd met het project 'Op bezoek'. Dit zijn twee verhalen waarin de kleuters door Pompom en Ko worden meegenomen naar het eerste leerjaar waar het bijtje zoem hen uit zijn slaap houd door zijn gezoem. Pompom en Ko lenen de letter z van Zoem, waarop het gezoem stopt en Pompom en Ko weer kunnen slapen. Als Zoem de volgende dag zijn letter gaat zoeken, leidt dat tot allerlei grappige situaties waarin spelen met de letter z in woorden centraal staat.

Het eerste verhaal werd voorgelezen in onze klas. Op deze manier maakten de kikkertjes al kennis met Zoem uit het eerste leerjaar. Er onstonden toch al wat kriebels in de buik omdat ze zoveel vragen hadden en die hadden we dan ook opgeschreven voor juf Els. Ook gingen we al eens nadenken over wat er volgend jaar in de klas ging gebeuren en over hoe ze zich voelen om naar het eerste leerjaar te gaan.

Van juf Els hadden we al enkele boekjes gekregen van wiskunde en taal zodat we al eens konden piepen naar de oefeningen. Het klikklakboekje heeft al heel wat succes en het getallendoosje ook. In de hoekjes word er ook nog druk gewerkt.

Wat gaat er nog gebeuren de komende dagen... er komt een gesprek met de leerlingen van het eerste leerjaar waar ze kunnen vertellen aan onze kleuters wat ze allemaal gedaan en geleerd hebben in het eerste leerjaar. De knorretjes maken een wenboekje voor de kleuters, beantwoorden hun vragen en wisselen hun ervaringen. Op de wendag zef leren de kikkertjes al wat materialen kennen zoals de wandplaten in de klas, het werken in een werkboekje en maken ze kennis met Zoem de bij.

En na de wendag... :) hebben de kikkertjes jullie heel wat te vertellen over hun eerste ervaring met hun nieuwe juf en hun nieuwe klas.

Geniet mee van de eerste wenmomentjes!!

Groetjes van Pompom en juf Jessy

P1120130.JPG

DSCN2466.JPG

DSCN2467.JPG

DSCN2457.JPG

P1120245.JPG

klikklakboekje, eerste leesboekje en werkboekje van veilig leren lezen

P1120248.JPG

de getallendoos, het eerste werkboekje van Zwiso (rekenen in het eerste leerjaar)

DSCN2461.JPG

in de boekenhoek kunnen de kikkertjes al een nieuwsgierige blik werpen in de boekjes van het eerste leerjaar

DSCN2464.JPG

DSCN2447.JPG

ondertussen werken we ook nog in ons schrijfboekje

DSCN2454.JPG

DSCN2462.JPG

en spelen we nog leuke spelletjes