19 september 2012

armbandje rechterpols!!

Beste kikkervrienden,
 
Begin deze week heeft uw kikkertje een armband gekregen aan de rechterpols om duidelijk te maken welke de rechterkant is van het lichaam. Dit is natuurlijk niet de enige doelstelling...
 
links en rechts hebben we niet alleen nodig om ons lichaam te leren kennen, we gebruiken deze begrippen ook voor het oversteken van de straat, het leren lezen en schrijven (leesrichting en schrijfrichting)... en zoveel andere dingen.
 
Daarom zou ik willen vragen om uw kleuter dit armbandje aan te laten, zodat hij zich heel bewust kan worden van deze begrippen die we heel veel gaan gebruiken in de klas en in de turnles.
 
Bedankt voor jullie medewerking,
Vriendelijke groeten van Pompom en juf Jessy
 

P1120569.JPG

 
 
 
 

18 september 2012

naar de bibliotheek van Halle (1)

Hoi kikkervrienden,
 
Deze namiddag brachten de giraffen en de kikkertjes hun eerste bezoekje aan de bibliotheek van Halle. Voor vertrek nog vlug eens naar de toilet en dan stappen maar... tijdens het kiezen van de boekjes waren we vergeten foto's maken, maar volgende maand wordt dit zeker goed gemaakt!! Toen we weer naar school gingen toch nog vlug een fototje :)... en dan weer stappen... wat waren onze kapoenen moe van hun bibuitstapje!
 
Groetjes van Pompom en juf Jessy

DSCN3676.JPG

DSCN3679.JPG

mijn lichaam (er was eens een koning)

Hallo kikkervrienden,

Vandaag gingen we van start met ons thema van de week nl het lichaam...

Deze morgen was er een waarneming waar de kikkertjes de lichaamsdelen van Thomas, onze pop, gingen wassen en ondertussen ook benoemen. Al de foto's zijn te vinden op onze facebookpagina. Ook werd er een verhaal vertelt over een koning...

De koning stond elke morgen, middag, avond en tijdens de dag voor hat raam om te zwaaien naar de mensen... hij werd er zo moe van dat de koningin besloot om naar een beeldenmaker te gaan die een zwaaibeeld moest maken van de koning... de lichaamsdelen werden samengesteld... te beginnen bij de voeten, onderbenen, knieën, bovenbenen, de romp met de rug, borst en buik... de armen, handen met vinders en het hoofd mochten natuurlijk niet ontbreken!!! Toen het beeld was gemaakt bekende de beeldenmaker dat al die mensen voor het paleis ook zwaaibeelden zijn... de koning en koningin moesten hier hartelijk om lachen...

Vriendelijke groeten van Pompom en juf Jessy

DSCN3629.JPG

thema 1 prent 1.jpg

17 september 2012

Wriemel door theater Zuidervis

Hallo kikkervrienden,

Vandaag konden onze kapoenen van de 2de en 3de kleuterklas en onze al grotere kapoenen van het 6de leerjaar genieten van een theatervoorstelling in onze school door Theater Zuidervis. De voorstelling ging over Wriemel.

Wriemel is een werel...
dzwerver, hij komt op zijn weg allerhande figuren tegen: leuk, gezellig, raar, vreemd tot héél vreemd…En zo ontmoet hij op een dag Monsieur Arno. Monsieur Arno is een clochard met “klasse”. Hij houdt van regels. Zijn stopzinnetje is dan ook: “Zo hoort het!!!” en zo hoort het ook!

En samen ontmoeten zij Fran.

Fran wilt echt alles doen zoals: “Zo hoort het!” Dat is niet makkelijk en lukken doet het ook niet echt. Zij voelt het allemaal een beetje anders aan. In de wolken droomt zij haar luchtkastelen.

Wriemel een warm, creatief en zinvol theaterstuk, boordevol verrassingen en magische momenten. Over anders zijn, strak bij je mening blijven of je open stellen voor anderen. Maar vooral over onszelf kunnen zijn en durven en mogen uitkomen voor onze gevoelens. Samen op weg naar mekaar.
Lees verder

Willen jullie meer foto's bekijken dan kan dit op onze facebookpagina :)

Vriendelijke groeten van Pompom en juf Jessy

DSCN3620.JPG

DSCN3594.JPG

 

14 september 2012

infoavond derde kleuterklas

Beste kikkervrienden,
 
Vanavond hadden we een hele gezellige infoavond. Sommige mama's en papa's konden niet aanwezig zijn wegens andere verplichten, daarom kunnen jullie de afspraken, klaswerking... nog eens nalezen op onderstaande powerpoint.
 
Vriendelijke groeten van Pompom en juf Jessy
 
infoavond derde kleuterklas.ppsx
 

13 september 2012

verjaardag Devyns

Beste kikkervrienden,

Vandaag, 13 september 2012, mocht Devyns zes kaarsjes uitblazen!! Gelukkige verjaardag, Devyns! Voor meer foto's zie onze facebookpagina :)

Groetjes van Pompom en juf Jessy

CIMG1747.JPG

06 september 2012

kleuteragenda

Beste mama's en papa's,

We kijken volle verwachting uit naar onze kleuteragenda's, deze zijn in vertraging wegens een drukfout bij de productie :(... dus nog even geduld om enkele belangrijke briefjes te ontvangen...

Groetjes van Pompom en juf Jessy

heen en weerschriftje oudste_kleuters.jpg