14 mei 2012

filmpje: ridders

13 mei 2012

moederdagwensen van de kikkertjes

Hallo kikkervrienden,

Dit filmpje spreekt voor zich...

Groetjes van Pompom en juf Jessy

fijne moederdag

Lieve mama's

Langs deze weg willen we jullie allemaal

een fijne en gezellige moederdag wensen.

Geniet van jullie dagje!!

groetjes van Pompom en juf Jessy

DSCN1896.JPG

decopatchen voor moederdag

Hallo kikkervrienden,

Hieronder zien jullie de kikkertjes aan het werk voor moederdag. Ze hebben goed hun best gedaan... deze keer met een nieuwe techniek 'decopatch'. Het scheuren van het papier en het plakken vonden ze super :)

Aan alle mama's een fijne moederdag van Pompom en juf Jessy

DSCN1795.JPG

DSCN1832.JPG

DSCN1834.JPG

DSCN1836.JPG

DSCN1874.JPG

DSCN1873.JPG

DSCN1893.JPG

DSCN1896.JPG

 

proeven van de confituur

Hoi kikkervrienden,

De kikkertjes maakten voor moederdag lekkere bosvruchtenconfituur maar konden hun cadeautje natuurlijk niet afgeven zonder eerst eens te proeven... dus zoals het moederdagversje verteld was het een proevertje met beschuit :)

Groetjes van Pompom en juf Jessy

Meer foto's zijn te vinden op onze facebookpagina: https://www.facebook.com/#!/pages/Het-kikkerkasteel/38329...

DSCN1889.JPG

DSCN1887.JPG

 

confituur voor moederdag

Hoi kikkervrienden,

Op een morgen had Pompom heel veel frambozen, braambessen, aalbessen en aardbeien geplukt (of eigenlijk een paar grote zakken bosvruchten gekocht in de winkel ;) om lekkere confituur te maken voor zijn mama. Zijn mama eet dat heel graag en hij dacht... misschien lusten de mama's van de kikkertjes dat ook zo graag.

Dus iedereen ging aan het werk om de bessen te pletten... en lekkere bosvruchtenconfituur te maken. Alle foto's kunnen jullie vinden op onze facebookpagina: https://www.facebook.com/#!/pages/Het-kikkerkasteel/38329...

Groetjes van Pompom en juf Jessy

DSCN1848.JPG

DSCN1868.JPG

DSCN1871.JPG

DSCN1872.JPG

12 mei 2012

ik pen: thema 6: de kronkelwedstrijd

Hallo kikkervrienden,

De koning houd van gezelligheid en daarom had hij een paar fantastische feesten bedacht. Iedere maand was er wel iets leuks te doen. De ene keer was dat een opklapbedvakantie, de andere keer een goudvissententoonstelling, dan weer een dansfeest...

Op een dag ontdekte de koning dat hij een feest tekort kwam... er zaten twaalf maanden in een jaar en nu kwam hij voor deze maand een feest tekort. Hij zat echt in de put en dacht goed na, maar kon geen feest vinden... tot hij op een dag over een steen struikelde in de tuin. Hij keek eens goed onder de steen en daar kronkelde een regenworm...

en zo kwam de koning op het idee om kronkelwedstrijden te houden. Om negen uur moesten de ministers op zoek naar een regenworm in de koninklijke tuin... en om tien uur kronkelden de wormen op de koninklijke tafel. De minister met de worm die het beste kon kronkelen kreeg een zilveren beker, een bloemenkrans en een kus van de koningin.

Tijdens dit zesde thema leren de kikkertjes het schrijfpatroon 'de kronkel', ervaren ze verschillende manieren van lopen en bevorderen ze de vingermotoriek.

Groetjes van Pompom en juf Jessy

DSCN1897.JPG

DSCN1901.JPG

DSCN1905.JPG

DSCN1907.JPG

DSCN1908.JPG

DSCN1909.JPG

DSCN1910.JPG

DSCN1911.JPG

DSCN1912.JPG