01 december 2011

nog 5 keer slapen...

 

de kikkertjes tellen af...

nog 5 keer slapen

en dan komt Sinterklaas naar school!!

sint - zwarte piet met zak en pepernoten.jpgsint - zwarte piet met zak en pepernoten.jpgsint - zwarte piet met zak en pepernoten.jpgsint - zwarte piet met zak en pepernoten.jpgsint - zwarte piet met zak en pepernoten.jpgsint - pompom is sint.jpg

30 november 2011

liedje: op het dak gaat zwarte piet

de 'p' van pietje en pompom

Hallo kikkervrienden,

Deze morgen was er heel wat verwarring ... pompom was al uit zijn bedje gekropen en zat op de stoel van de juf. Hij had van zwarte piet een cadeautje gekregen voor de klas en zat te wachten op zijn vriendjes. Zwarte Piet had ook een zak pepernoten achtergelaten... maar daar hadden onze kikkertjes niet veel oog voor. Het cadeautje was veeeeel interessanter :)

In het cadeautje zat een chocoladeletter 'P'... Zwarte Piet vond dat de kikkertjes eerst dingetjes die begonnen met de 'p' moesten zoeken of benoemen voordat hij op 6 december naar de klas komt.

De kikkertjes hebben dit heel goed gedaan... en uiteindelijk hadden ze door dat de pepernoten ook met de 'p' begon :) Kijk maar mee

Groetjes van Pompom en juf Jessy.

P1130855.JPG

P1130857.JPG

P1130860.JPG 

ons 'zwarte' pietje

P1130861.JPG

de kikkertjes hadden vorige week een zwarte pietenmuts gestempeld en wachten nu vol ongeduld op de komst van Sinterklaas om te kunnen showen met hun pietenmuts!

 

29 november 2011

een koude uitstap met een gezellige namiddag

Hallo kikkervrienden,

Deze morgen brachten we weer een bezoekje aan de bibliotheek van Halle. Het was een koude tocht door de stad. Onderweg konden onze kikkertjes en eendjes al enkele zwarte pieten en Sinterklazen in de etalages zien staan, maar dat niet alleen... 'juf, Sinterklaas is nog niet geweest en het staan al kerstbomen en kerstmannen in de winkels!!!' was een van de reacties :)

Onze tocht ging iets trager dan anders omdat het wat kouder was, maar ook omdat we af en toe moesten blijven staan om een flinke rij te hebben... dus aangekomen op school was de speeltijd al gedaan, maar niet getreurd :) onze kapoenen konden hun energie toch nog kwijt op een speelplaats die deze keer voor hen alleen was.

Na de middag een beetje bekomen van deze koude momenten... dus kropen de eendjes en kikkertjes gezellig bij elkaar om naar een dvd 'waar is het paard van Sinterklaas' te kijken... 

Juist wanneer we naar huis moesten, hoorden we luid geklop aan onze deur en werden er nicnackoekjes door de klas gegooid... OEI, OEI... zou dit al zwarte piet zijn aan onze deur, moeten enkele kapoenen gedacht hebben, maar neen hoor... 't was juf Marieke die ons kwam foppen... verkleed als een wit pietje!!! Dank u, juf Marieke voor de lekkere koekjes.

Groeten van Pompom en juf Jessy

P1130849.JPG

iedereen zit rustig te kijken maar dan opeens...

P1130850.JPG

vlogen de nicnacjes door de klas :)

P1130851.JPG

zoeken en smullen!!! was de boodschap

28 november 2011

video: kniktieklaas (bart peeters)

een beetje nostalgie :)

en het allermooiste sinterklaasliedje

ondertussen kunnen we beginnen met aftellen!!!

video: aankomst sinterklaas antwerpen 2011